«Εάν σε παρενοχλούν…»: Το κρυφό μήνυμα και η παραγγελία – σινιάλο σε μπαρ του Βόλου για όσες το έχουν ανάγκη


«Εάν σε παρενοχλούν…»: Το κρυφό μήνυμα και η παραγγελία – σινιάλο σε μπαρ του Βόλου για όσες το έχουν ανάγκη


Διαφ.



Βόλος: Το κίνημα metoo στην Ελλάδα έχει δώσει το «βήμα» σε πολλές γυναίκες, οι οποίες βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν για δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν στο παρελθόν.

Με αφορμή το κίνημα αυτό, σε μία σπουδαία κίνηση προέβη μπαρ στο Βόλο, όπου έχει αναρτήσει στις γυναικείες τουαλέτες μια επιγραφή με κωδικοποιημένο μήνυμα για όσες γυναίκες χρειαστούν βοήθεια.

Βόλος: Η επιγραφή σε μπαρ που μπορεί να αποδειχθεί… σωτήρια

Στην επιγραφή αναφέρεται: «Εάν δεν καταλαβαίνουν το ”όχι” σου, εάν έπαψες να νιώθεις ασφάλεια ή αν σε παρενοχλούν», το προσωπικό του μαγαζιού είναι εκεί για να σε βοηθήσει με έναν κώδικα ασφαλείας.

Το τσάι βυσσινόκηπος και το Blue Lagoon είναι τα σήματα που μπορείς να… παραγγείλεις, ώστε να το αντιληφθεί άτομο του προσωπικού και επιλέγεις το αντίστοιχο αν είναι πρωί ή βράδυ, ώστε να μην υποψιαστεί κάτι ο θύτης.

Ανάλογα το αν χρειάζεσαι απλά διέξοδο, αν χρειάζεσαι ταξί για ασφάλεια ή ακόμη και αν χρειάζεσαι την αστυνομία δίνεις μια έξτρα πληροφορία (πχ. σκέτο ή με ζάχαρη ή με μέλι για το τσάι) ή αντίστοιχα για το blue lagoon (σκέτο, με πάγο ή με έξτρα λάιμ).

Επιγραφή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News
Πηγή

Διαβάστε επίσης: