Αλέξης Γεωργούλης: Το αίτημα του ευρωβουλευτή προς τις βελγικές αρχές! Από την ποινή των 10 ετών έως… την πλήρη ελευθερία – Αναλυτικά όλα τα σενάρια για την "τιμωρία" του


Ο Αλέξης Γεωργούλης που κατηγορείται για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες το προσεχές διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star θα έχει και ένα αίτημα προς τις βελγικές αρχές.


Διαφ.

Αναμένεται να ζητήσει ακρόαση με νομικούς κύκλους να σημειώνουν πως αυτό είναι περισσότερο μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα ώστε να δείξει ότι δεν φοβάται τις κατηγορίες. Την ίδια στιγμή, «αναβρασμός» επικρατεί με τα σχόλια που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλα για την καταγγέλουσα στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη

Survivor All Star spoiler 20/4: Είναι «καρατσεκαρισμένο» - Αυτός ο παίκτης αποχωρεί από το Survivor All Star

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor All Star spoiler 20/4: Είναι «καρατσεκαρισμένο» – Αυτός ο παίκτης αποχωρεί από το Survivor All Star

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν, πάντως, ότι το αίτημα αυτό είναι απίθανο να γίνει δεκτό. Υπενθυμίζουμε πως ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει επανειλημμένα και ο -κατηγορούμενος για το QatarGate– Μαρκ Ταραμπέλα, χωρίς όμως τύχη καθώς η εισαγγελία περίμενε την άρση ασυλίας του.

Σε περίπτωση που η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφασίσει την άρση της ασυλίας του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα λάβει μία επιστολή κλήσης για κατάθεση και θα δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία του Βελγίου για την υπόθεση. Στην συνέχεια, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του Ευρωβουλευτή.

Από την ποινή των 10 ετών έως… την πλήρη ελευθερία – Αναλυτικά όλα τα σενάρια για την “τιμωρία” του

Όπως πάντα, μετέδωσε η ΕΡΤ, το πιθανότερο σενάριο είναι να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη καθώς έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την καταγγελία.

Στο Βέλγιο οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Ευρωβουλευτή επισείουν ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δέκα έτη σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Η υπόθεση Γεωργούλη, πάντως, είναι πολύ πιθανό να μην φτάσει στα βελγικά δικαστήρια πριν το φθινόπωρο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: