Τρόμος στο Μαρούσι: Κεραυνός έπεσε δίπλα σε γνωστή κεντρική καφετέρια – Φωτιά σε δέντρα (photo)


Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Τετάρτης (19/4). Στο Μαρούσι, κεραυνός έπεσε ακριβώς δίπλα σε καφετέρια στην πλατεία Ηρώων, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.


Διαφ.

«Πισωγύρισμα» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Μέχρι και το Σάββατο ο καιρός θα...»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Πισωγύρισμα» από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Μέχρι και το Σάββατο ο καιρός θα…»

Ο κεραυνός που χτύπησε το δέντρο πάνω ακριβώς από την Καφετερια στο Μαρούσι. Ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό. Φωτό: Tasos Mosxovakis

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, April 19, 2023

Σύμφωνα με τη σελίδα Forecast Weather Greece, ο κεραυνός έπεσε ακριβώς δίπλα από την καφετέρια «Γαρδένια» που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων και προκάλεσε μικρή φωτιά σε παρακείμενα δέντρα. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Δείτε επίσης: «Συρφετός» κακοκαιρίας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μην ξεγελαστείτε… 6ωρο με δύσκολες συνθήκες»

Πτώση κεραυνού πλησίον του καφέ “Γαρδένια” στο Μαρούσι πριν λίγο. Ευτυχώς δεν είχαμε κανένα τραυματισμό. Μεταβαίνει όχημα από τον 9ο ΠΣ Αθηνών. Panais Kord Πηγή:Nikos Dalagouras

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, April 19, 2023

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει την Αττική – Καταιγίδες στα βόρεια προάστια!

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή, σε συνδυασμό με αφρικανική σκόνη, έχουν δημιουργήσει απο νωρίς το πρωί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, παρά το γεγονός ότι ακόμη διανύουμε το δεύτερο μισό του Απρίλη.

Οι θερμοκρασίες αυτές θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη, το ίδιο και η σκόνη, με μικρά ωστόσο διαλείμματα βροχών. Ο βροχερός καιρός επηρεάζει και την Αττική, καθώς το λεκανοπέδιο πλήττεται από κακοκαιρία. Ήδη στα βόρεια προάστια έχουν ξεσπάσει καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo αυτή την ώρα βρέχει στο Χαλάνδρι, την Πεντέλη, την Βαρυμπόμπη, την Παλλήνη, την Αγία Παρασκευή και την Ελευσίνα. Σύμφωνα με αναφορές στην περιοχή της Πεντέλης έριξε χαλάζι. Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν αργά το απόγευμα.

Η ΕΜΥ είχε προβλέψει την αλλαγή του καιρού και την καταιγίδα, καθώς στην πρόγνωσή της για το σημερινό καιρό είχε τονίσει ότι στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στα βόρεια θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Τετάρτη, αβαθή βαρομετρικά χαμηλά με κέντρα στο νότιο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο, κινούμενα ανατολικά, θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια που λαμβάνει τις μεγαλύτερες τιμές της τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Επισημαίνεται ότι, πέρα από τις ηπειρωτικές περιοχές, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στο Α-ΒΑ Αιγαίο, τις Κυκλάδες, το Ιόνιο και το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη (20/4), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με ένταση ως τα 5 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Παρασκευή (21/4), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τις ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας. Ως προς τους ανέμους και τις θερμοκρασίες οι μεταβολές δεν θα είναι σημαντικές.

Το Σάββατο (22/4), στην ηπειρωτική χώρα είναι αρκετά πιθανή κάποια έξαρση της απογευματινής αστάθειας,σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση Ζιακόπουλου.

Διαβάστε επίσης: