Για την Κυριακή προβλέπονται στην δυτική και νότια χώρα, ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)
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Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)
Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).
Η... τραμπάλα του Αρναούτογλου
Για «εντυπωσιακή θερμοκρασιακή τραμπάλα» ανάμεσα στην Δευτέρα και την Τρίτη κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Όπως τονίζει από τους 15 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία που θα έχουμε στην Αττική την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα οδηγηθούμε στους 6 την Τρίτη, για να ξανανέβουμε στους 10 την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον Αρναούτογλου, ο καιρός θα μαλακώσει ο καιρός το ΣΚ αλλά όχι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από το μεσημέρι, απόγευμα της Δευτέρας αλλάζει με βροχές, χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα
Όπως τονίζει «το ψυχρό μέτωπο από το Βαλκάνια θα περάσει το κατώφλι της χώρας μας και θα κατεβεί αρκετά γρήγορα νοτιότερα», αλλά η επιδείνωση του καιρού θα είναι «αστραπή», εξπρές με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια αλλά και στα ορεινά στα νότια, βροχές και καταιγίδες στα νότια.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, μετά το μεσημέρι της Τρίτης θα έχουμε χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα και στην Αττική, ενώ θα πνέουν παγεροί βοριάδες ακόμη και 10 μποφόρ.
Ωστόσο, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχει βελτιωθεί ο καιρός και στα νοτιοανατολικά, όπου θα κινηθεί το ψυχρό αυτό μέτωπο.
Πού θα βρέξει σύμφωνα με τον Καλλιάνο
Αίθριος θα είναι και σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο ο καιρός την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και ανοίγματα στον ουρανό.
Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές, όπως τα νότια τμήματα των Κυκλάδων, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, οι νοτιοδυτικές περιοχές της Κρήτης και περιοχές των Δωδεκανήσων. Στο υπόλοιπο Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλός με λίγες αραιές νεφώσεις.
Από το μεσημέρι κι έπειτα στα δυτικά τμήματα της επικράτειας θα σημειωθούν βροχές. Συγκεκριμένα, θα βρέξει στη δυτική Πελοπόννησο, στα δυτικά της Στερεάς Ελλάδας, στην Ήπειρο και τα Επτάνησα. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα αυτά θα γενικευτούν, αλλά με ασθενή τρόπο.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 – 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ βοριάδες θα πνέουν έως 3 – 5 μποφόρ.
Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές το πρωί, όμως στη συνέχεια θα διαλυθούν και θα ακολουθήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 – 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ βοριάδες που θα στραφούν σε νοτιάδες θα πνέουν έως 3 – 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα.
Πηγή


