Βασιλακόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο μέχρι να… βάλετε μυαλό»


Βασιλακόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο μέχρι να… βάλετε μυαλό»


Διαφ.Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Στην ενημερωτική εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ ήταν καλεσμένος ο καθηγητής πνευμονολογίας την Τετάρτη 5/1. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις νέες μεταλλάξεις, ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Όσα είπε για τα σχολεία

Μιλώντας για τα σχολεία, ο καθηγητής επισήμανε χαρακτηριστικά ότι, δεν πρέπει να μείνουν κλειστά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους, καλώντας τους να «βάλουν μυαλό».

«Η λογική με τα σχολεία είναι παρά πολύ απλή… Αυτοί που υποστήριζαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία το έλεγαν για να μην υπάρχει περαιτέρω διασπορά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους. Υπάρχει κι η αντίστροφη λογική: λειτουργώ κανονικά τα σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται. Το 99,0% των εκπαιδευτικών θα βλέπει το παιδί, και θα του λέει ‘φόρα τη μάσκα’. Οι περισσότεροι των γονέων είναι λογικοί άνθρωποι, θα οδηγήσουν το παιδί σε σελφ τεστ, δηλαδή θα έχουμε καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Αν μείνει το παιδί του σπίτι θα κάνει ο γονέας στο παιδί 3 σελφ τεστ την εβδομάδα για να ξέρει αν έχει νοσήσει; Κανένα δε θα κάνει».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής εξήγησε πως οι μόνοι που θα κέρδιζαν από τη μη λειτουργία των σχολείων, είναι οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι που θα προστατευτούν. Έχουμε πλέον το απόλυτο εργαλείο για να είναι απολύτως ασφαλή τα παιδιά μας και λέγεται εμβόλιο.

Στο πλαίσιο, αυτό υπογράμμισε: «θα έλεγα στους ανεμβολίαστους, ‘αγαπητοί συμπολίτες ανεμβολίαστοi, επειδή κινδυνεύετε τώρα που υπάρχει κύμα θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο για να προστατευτείτε μέχρι να βάλετε μυαλό και να εμβολιαστείτε».

«Η μοναδική λύση να για φύγουμε από το κακό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όλα τα αλλά δεν είναι απλώς ημίμετρα, είναι για να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας», ήταν το μήνυμά του.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Όσα είπε για τις νέες μεταλλάξεις

Σχετικά με την νέα παραλλαγή Καμερούν που εμφανίστηκε στη Γαλλία, σχολίασε ότι «συνεχώς θα βγαίνουν νέα μεταλλαγμένα στελέχη όσο δίνεις χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται θα κάνει τυχαία λάθη στον πολλαπλασιασμό κάποια από αυτά θα ευνοούν τη μεταδοτικότητα του ιού, άρα τη δυνατότητα του να επιβιώσει και θα επικρατούν».

«Το καλό σενάριο είναι το επόμενο στέλεχος να είναι πιο αδύναμο από την Όμικρον… Κάθε ένα νέο στέλεχος φαίνεται να είναι λιγότερο νοσογόνο και θανατηφόροι από τα προηγούμενα γιατί δεν συμφέρει τον ιό να σκοτώνει πολλούς αν σκοτώσει πολλούς θα εξαφανιστεί. Τώρα το Όμικρον είναι λιγότερο νοσογόνο και θνησιγόνο, αλλά να μην πέσει ο κόσμος στην παγίδα ότι είναι απλό κρυολόγημα, άρα να κολλήσουμε όλοι να τελειώσουμε με την πανδημία…»

Καταλήγοντας, ο κ. Βασιλακόπουλος πρόσθεσε ότι ο ανεμβολίαστος είναι κατ’ ουσίαν ο μόνος που κινδυνεύει.

«Αυτός που βγάζει μετά από νόσηση θετικό PCR δε σημαίνει ότι συνεχίζει να μεταδίδει. Το PCR δεν μετρά ζωντανό ιό, κομματάκια του ιού, μπορεί να έχει φύγει ο ιός και να έχουν μείνει τα θραύσματα».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News
Πηγή

Διαβάστε επίσης: