Ταξίδι αστραπή για Μαρινάκη και Σκέρτσο στις Βρυξέλλες: «Στη σέντρα» για ελευθερία τύπου και ΕΡΤ

7 hours ago

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος να «πανηγυρίζουν» μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο για το κράτος δικαίου και τα ΜΜΕ, Michael McGrath, όμως την πραγματικότητα τα κυβερνητικά στελέχη πήγαν ως «κατηγορούμενοι», καθώς η κατάσταση του κράτους δικαίου και των ΜΜΕ είναι τραγική στη χώρα μας.

Άλλωστε το γεγονός η Ελλάδα κατάφερε να κλείσει επιτυχώς δύο από τις έξι συστάσεις, δείχνει ότι υπάρχουν τεράστια ζητήματα στην ελευθερία του Τύπου, ενώ στον διαγωνισμό με την «επίβλεψη» του ΑΣΕΠ για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, υπήρχαν σκοτεινές διαδικασίες.

∆ιαγωνισµός ΑΣΕΠ µε διαφορετικά τεστ για υποψηφίους για την ίδια θέση, συνεντεύξεις υποψηφίων από επιτροπές που απαρτίζονται από κυβερνητικούς αξιωµατούχους, «ορθές επαναλήψεις» ώστε να αλλάξει η σειρά ακόµη και στη φάση αξιολόγησης των τυπικών προσόντων και στο τέλος τον επιλεγέντα υποψήφιο να τον ορίζει ο υπουργός.

Αυτή είναι η παρωδία της αξιολόγησης και της αριστείας του νόµου Κεραµέως για την επιλογή των διοικήσεων των οργανισµών του δηµοσίου όπως εφαρµόστηκε στην περίπτωση του προέδρου της ΕΡΤ.

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε, η ίδια η ΕΡΤ δήλωσε την εκλογή του πρόεδρου της στο Γενικό Εµπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) ενάµιση µήνα προτού αυτός περάσει από την τελική φάση του διαγωνισµού, τη συνέντευξη, στην οποία βέβαια αρίστευσε.

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες εβδομάδες το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) είχε κάνει λόγο για πρακτικές εκφοβισμού από τη κυβέρνηση σε μέσα και δημοσιογράφους, ενώ οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF) κατέταξαν την Ελλάδα στην 89η θέση στην Ελευθερία του Τύπου, μία θέση πιο χαμηλά από πέρυσι, πιο κάτω και από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Διαβάστε επίσης

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – «Μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο»

Δημητρακόπουλος: «Θα ληφθούν δικαστικά μέτρα για την Πετρογιάννη» – Η απάντηση της δημοσιογράφου

H ελληνική διασκευή του “Espresso Macchiato” που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο views: «Σερβιτόρε, σερβιτόρε…» (video)

Ένταση στο δελτίο του MEGA μεταξύ Λιάτσου και Πρετεντέρη: «Γιάννη είσαι εκτός πραγματικότητας» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο