Παρθενώνας: Έτσι ήταν το εσωτερικό του όταν ολοκληρώθηκε το 430 π.Χ. – Η απίστευτη 3D απεικόνιση (video)

5 hours ago

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει τον Παρθενώνα πως ήταν ολοκληρώθηκε δημιουργήθηκε με την βοήθεια της τεχνολογίας, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες.

Το βίντεο βασίστηκε στη διδακτορική διατριβή του Dr. Χουάν δε Λάρα και χρειάστηκε τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί με απόλυτη ιστορική ακρίβεια.

Ο Χουάν δε Λάρα, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συνδύασε πρωτογενείς πηγές, αστρονομικά δεδομένα και προηγμένες τεχνολογίες CGI, προκειμένου να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη αναπαράσταση του Παρθενώνα.

Στο κέντρο του ναού βρισκόταν ένα άγαλμα της προστάτιδας του, Αθηνάς, ύψους σχεδόν 12 μέτρων, σχεδιασμένο από τον διάσημο γλύπτη Φειδία.

Γνωστές ιστορικές αναφορές υποδεικνύουν ότι το μνημείο ήταν χρυσελεφάντινο, δηλαδή κατασκευασμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο.

Παράλληλα το εσωτερικό του ναού, το οποίο οι αρχαιολόγοι ονομάζουν «σηκό», είχε διαστάσεις 30 επί 20 μέτρα και οι μαρμάρινοι κίονες περιμετρικά περιόριζαν τον φυσικό φωτισμό, με αποτέλεσμα ο Παρθενώνας να μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν σκοτεινός.

Διαβάστε επίσης:

Άδεια οδήγησης: Νέες αλλαγές για τους οδηγούς – Τι ισχύει για τους 65άρηδες

Χαλάει ο καιρός και για πολλές μέρες: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία – Τι πρέπει να ξέρετε για τον προσωπικό αριθμό

Τέλος οι κάρτες στα ATM: Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές και τι πρέπει να γνωρίζετε

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο