Η πολυαναμενόμενη συναυλία του ΛΕΞ, που είχε προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου στον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ, έγινε sold out μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωσή της. Η εντυπωσιακή αυτή ανταπόκριση επιβεβαίωσε την τεράστια προσμονή του κοινού να τον δει ξανά live.
Η απίστευτη ζήτηση ανάγκασε την ομάδα του καλλιτέχνη να αναζητήσει εναλλακτικές, είτε για μια δεύτερη ημερομηνία, είτε για έναν μεγαλύτερο χώρο. Μεταξύ των επιλογών που εξετάστηκαν ήταν ο Ιππικός Όμιλος στο Μαρκόπουλο, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 80.000 θεατές, αλλά και περιοχές στον Πειραιά.
Ωστόσο, το βασικό εμπόδιο σε αυτούς τους χώρους ήταν η πρόσβαση: το Μαρκόπουλο, για παράδειγμα, υστερεί σε συγκοινωνιακή κάλυψη και δυνατότητα μαζικής εξόδου του κόσμου, κάτι που καθιστούσε δύσκολη τη διοργάνωση.
Έτσι, ο ΛΕΞ, γνωστός και ως ο «ποιητής του περιθωρίου», αποφάσισε τελικά να παραμείνει στο ΟΑΚΑ και να προσθέσει μια ακόμη εμφάνιση, στον ίδιο εξωτερικό χώρο.
Μετά λοιπόν από τη μεγάλη συναυλία του Σαββάτου 28 Ιουνίου, θα ακολουθήσει και δεύτερη την Κυριακή 29 Ιουνίου. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Τρίτη 4 Ιουνίου, οπότε και θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για τη νέα ημερομηνία. Αν κρίνει κανείς από το πρώτο sold out, είναι σχεδόν βέβαιο πως και η δεύτερη συναυλία θα «εξαφανιστεί» μέσα σε λίγες ώρες.
Η επιτυχία του ΛΕΞ έχει πλέον εξελιχθεί σε πολιτισμικό φαινόμενο. Χωρίς να δίνει συνεντεύξεις, χωρίς εμφανίσεις στα ΜΜΕ, χωρίς προωθητικές καμπάνιες ή διαφημίσεις, καταφέρνει να προκαλεί πανικό με μια απλή, σχεδόν αθόρυβη, ανάρτηση στα social media.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, με την ανακοίνωση της πρώτης συναυλίας, η πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων «έπεσε» λόγω της τεράστιας επισκεψιμότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε ζητηθεί ο κυρίως χώρος του σταδίου (το γήπεδο), αλλά λόγω εργασιών στον χλοοτάπητα κρίθηκε ακατάλληλος, οδηγώντας τελικά την ομάδα του στον εξωτερικό χώρο.
Το ενδεχόμενο μεταφοράς της συναυλίας στο Μαρκόπουλο εγκαταλείφθηκε, παρά τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερου κόσμου, κυρίως λόγω δυσκολιών στην πρόσβαση και την αποχώρηση των θεατών.
Όταν έγινε σαφές ότι η πρώτη ημερομηνία είχε εξαντληθεί με περίπου 60.000 εισιτήρια, κρίθηκε πιο λειτουργικό να προστεθεί δεύτερη μέρα αντί να αλλάξει η τοποθεσία.
Παρά τη θύελλα δημοσιότητας που τον συνοδεύει, ο ΛΕΞ διατηρεί το χαμηλό του προφίλ. Δεν επιδιώκει την προβολή και αποφεύγει τους συμβατικούς δρόμους της μουσικής βιομηχανίας.
Οι στίχοι του, που θυμίζουν τα ελληνικά μπλουζ της εποχής μας, βρίσκουν απήχηση σε χιλιάδες νέους και όχι μόνο. Η πορεία του αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχίας χωρίς «θόρυβο» και χωρίς παραδοσιακή στρατηγική μάρκετινγκ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Απριλίου η διοργανώτρια εταιρεία είχε ανακοινώσει το sold out της συναυλίας της 28ης Ιουνίου και είχε ζητήσει από το κοινό να δείξει υπομονή, καθώς αναζητούσαν τρόπους να καλύψουν την πρωτοφανή ζήτηση.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το καλοκαίρι του 2019 ο ΛΕΞ είχε εμφανιστεί στο Θέατρο Πέτρας, συγκεντρώνοντας περίπου 10.000 θεατές, ενώ το 2022 στη Νέα Σμύρνη περισσότερα από 20.000 άτομα τον παρακολούθησαν ζωντανά.
Η φετινή διπλή συναυλία στο ΟΑΚΑ αποτελεί το αποκορύφωμα αυτής της ανοδικής πορείας, επιβεβαιώνοντας την καθολική αποδοχή του καλλιτέχνη από το κοινό.
Διαβάστε επίσης:
Εριέττα Κούρκουλου: «Ήθελα να χαστουκίσω όσους μου λένε οι Παλαιστίνιοι το ξεκίνησαν»
Κρήτη: Ισραηλινοί τουρίστες ζήτησαν από σερβιτόρα να αλλάξει μπλούζα αλλιώς δεν θα της άφηναν tips