Η Κυριακάτικη τυρόπιτα «Βουτηχτή» στο πιτς φιτίλι και θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

2 years ago

Μια εξαιρετική τυρόπιτα, με υπέροχη όψη και γεύση είναι αυτή που θα σας περιγράψω, ετοιμάζεται σε 10 λεπτά με ελάχιστα υλικά και σε μισή ώρα έχεις ένα υπέροχο πιάτο κύριο ή συνοδευτικό.Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για «ξεσκέπαστη» τυρόπιτα με ζύμη πίτσας και μυζήθρα όπως την τρώνε στις Κυκλάδες.



Θα χρειαστούμε για ένα μικρό πυρέξ, λιγότερα από το μισό πακέτο φύλλα κρούστας, ένα μεγάλο μπολ στραγγιστό γιαούρτι, 3 αυγά, λίγο πιπέρι, πολύ λίγο λάδι, ένα τέταρτο τυρί φέτα και καθόλου αλάτι.

Αν έχετε τριμμένο τυρί που σας έχει πολυκαιρίσει ρίξτε το κι αυτό μέσα.

Αφού θρυμματίσουμε καλά με τα χέρια μας την φέτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.

Λαδώνουμε το πυρεξάκι μας και στρώνουμε από κάτω δυο φύλλα κρούστας και αφήνουμε να κρέμονται απ έξω, μετά παίρνουμε τα υπόλοιπα φύλλα που έχουμε ένα ενα τα τσαλακώνουμε, τα βουτάμε μέσα στο χυλό, να βραχούν καλά, τα βγάζουμε και τα βάζουμε έτσιτσαλακωμένα μέσα στο πυρέξ όλα.

Μαζεύουμε μ ένα κουτάλι ότι έχει μείνει στην λεκάνη μας με τον χυλό και το ρίχνουμε από πάνω, στρώνουμε με τα χέρια να επιπεδοποιηθούν όλα και τα σκεπάζουμε με τα κρεμασμέναέξω από το πυρέξφύλλα, τα λαδώνουμε πολύ ελαφρά με ένα πινέλο η και τα χέρια μας, τρυπάμε από πάνω μ ένα μυτερό μαχαίρι για να αναπνέει η πίτα σε αρκετά σημεία, ρίχνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε ζεστόφούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 «Βουτηχτή» στο τσακ μπαμ - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Όταν πάρει χρυσο κίτρινο χρώμα είναι έτοιμη, μοσχοβολάει το σπίτι, να την φτιάξετε και να την απολαύσετε.

Γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο: Η απόλυτη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και έτοιμη σε 10′

Τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα έτοιμη σε 10′, η περίφημη γιαουρτοτυρόπιτα με πανεύκολα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πικάντικη τυρόπιτα στο άψε σβήσε.

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεσαία αυγά
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 500 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
  • Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε την φέτα που έχουμε κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 25χ35 , που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο