Φουρνιέ: «Ανακάλυψα ξανά την ευχαρίστηση του να είμαι ο εαυτός μου»
Διαφ.
Ο Εβάν Φουρνιέ αποτέλεσε το δώρο των αδερφών Αγγελόπουλων για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού στους φίλους της ομάδας, με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Ερυθρόλευκους. Ο Γάλλος άσος πραγματοποίησε δηλώσεις μετά την απονομή του τίτλου, στις οποίες τόνισε πως απέκτησε ξανά την ευχαρίστηση που του προσέφερε το μπάσκετ στον Πειραιά, τη σημαντικότητα του επιτεύγματος αυτού αλλά και στη φύση των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φουρνιέ:
«Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι σήμαινε ένα ελληνικό ντέρμπι στους τελικούς. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Στην κανονική σεζόν δεν είναι το ίδιο. Αυτά είναι τα πλέι οφ. Ο τίτλος διακυβεύεται, είναι ένας πόλεμος. Είναι πραγματικά ένας πόλεμος. Και επέστρεψα και γι’ αυτό. Ήταν σχεδόν τοξικό. Είναι η απόλυτη συγκίνηση. Απόλαυσα πραγματικά αυτούς τους τελικούς. Έχουμε μια αρκετά αξιοσημείωτη σεζόν ούτως ή άλλως. Τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική σεζόν στην Εuroleague, κερδίσαμε το πρωτάθλημά μας εναντίον του Παναθηναϊκού, παρόλο που είχαμε μειονέκτημα έδρας. Είναι ένα επίτευγμα!
Δεν είναι καλή επιλογή να έρθω στον Ολυμπιακό επειδή τελειώνουμε με έναν τίτλο, είναι καλή επιλογή επειδή ανακάλυψα ξανά την ευχαρίστηση του να είμαι ο εαυτός μου, του να παίζω μπάσκετ, του να βρίσκομαι σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, σε μια σπουδαία ομάδα, με εξαιρετική λαϊκή υποστήριξη. Και μόνο αυτό, ακόμα κι αν είχαμε χάσει τα πάντα, θα άξιζε τον κόπο».