ΕΦΕΤ: Ανακαλείται τσουρέκι με γέμιση πραλίνα φουντουκιού – Βρέθηκε ουσία που το καθιστά επικίνδυνο για την υγεία

5 hours ago

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι αποσύρει από την αγορά το προϊόν «Τσουρέκι με γέμιση πραλίνα φουντουκιού – μικρές φάρμες του βουνού», καθώς κρίθηκε μη ασφαλές για κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο ελέγχων για πρόσθετα και αρωματικές ουσίες στα τρόφιμα, πήρε δείγμα από το προϊόν με ημερομηνία ανάλωσης πριν από τις 21/05/2025 και αριθμό παρτίδας Lot 066A1, συσκευασίας 480 γραμμαρίων.

Το προϊόν παράγεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της εταιρείας ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ Α.Ε.Β.Ε., η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας.

Κατά τον έλεγχο από τη Χημική Υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι το προϊόν περιείχε την ουσία κουμαρίνη σε επίπεδο υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο, κάτι που το καθιστά επικίνδυνο για την υγεία.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη πραγματοποιούνται σχετικοί έλεγχοι. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν αυτό, καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης:

H ελληνική διασκευή του “Espresso Macchiato” που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο views: «Σερβιτόρε, σερβιτόρε…» (video)

Ο τρόπος που παρουσίασαν στην ΕΡΤ το τραγούδι του Ισραήλ πέρασε στα ψιλά: «Μια νέα μέρα θα ανατείλει»

Ούτε Uber στον Άρη: Ταξί στην Αθήνα χρέωσε 344 ευρώ φοιτήτρια για διαδρομή που δεν έγινε ποτέ

Γιώργος Παράσχος: Διεγνώσθη με δύο διαφορετικούς τύπους καρκίνου ο γνωστός ηθοποιός

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο