Σημαντική επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, με το καλοκαιρινό σκηνικό να διαδέχεται πτώση του υδραργύρου, βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας μάλιστα θα κρατήσει και την ερχόμενη εβδομάδα, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη οι βοριάδες θα επικρατήσουν και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.
Η μεταβολή στο σκηνικό του καιρού ξεκινά από σήμερα και όπως αναφέρει η ΕΜΥ, στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα νότια ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
- Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
- Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 και στα νοτια τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Εύβοια και θα εξασθενήσουν.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις βόρειες Κυκλαδες.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
- Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 και στην Κρήτη τοπικά έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στις βορειότερες περιοχές από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
- Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
- Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 και στις Σποράδες από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6, που από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
LIVE η εξέλιξη του καιρού
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-05-2025
Άστατος καιρός με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στη νότια νησιωτική χώρα και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και κατά τόπους στα δυτικά και τη νότια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-05-2025
Στα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-05-2025
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-05-2025
Στο βόρειο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία στα κεντρικά και νότια νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στα νότια.
Διαβάστε επίσης:
Άδεια οδήγησης: Νέες αλλαγές για τους οδηγούς – Τι ισχύει για τους 65άρηδες
Δημήτρης Φιντιρίκος: Συνελήφθη σε νυχτερινό κέντρο για παράβαση του νόμου περί όπλων
Τέλος οι κάρτες στα ATM: Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές και τι πρέπει να γνωρίζετε