Απίστευτο περιστατικό στη Ρώμη: Αυτοκίνητο κατέβηκε τα μαρμάρινα σκαλοπάτια της Πιάτσα ντι Σπάνια

6 hours ago

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, όταν ένας 80χρονος άνδρας κατέβηκε με το αυτοκίνητό του τα μαρμάρινα σκαλοπάτια της Πιάτσα ντι Σπάνια, προκαλώντας αναστάτωση αλλά και ανησυχία για την κατάσταση του ίδιου και του μνημείου.

Το περιστατικό κατεγράφη σε βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, και δείχνει το όχημα να κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα πάνω στα περίφημα σκαλοπάτια, προτού ακινητοποιηθεί στο τελευταίο τμήμα τους. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ανέλαβαν τον απεγκλωβισμό του οχήματος.

Σύμφωνα με το RomaToday, ο ηλικιωμένος είχε ξεκινήσει από την περιοχή Τρινιτά ντέι Μόντι και φέρεται να ακολούθησε πορεία προς τα σκαλιά, χωρίς να είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για σφάλμα στην οδήγηση ή κάποια άλλη αιτία.

Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκε γερανός και ξύλινες σανίδες, προκειμένου να προστατευτεί το μαρμάρινο δάπεδο της μνημειακής σκάλας.

Η Πιάτσα ντι Σπάνια αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας, με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία. Οι αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: «Ελπίζω οι υπαίτιοι να πληρώσουν για τον χαμό του παιδιού μου», λέει ο πατέρας του 22χρονου φοιτητή (video)

«Βροχή» ακυρώσεων από Ισραηλινούς τουρίστες: Αναμένονταν πάνω από 800.000 το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Σταμάτης Κραουνάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν συμμετείχε στην συναυλία για την Παλαιστίνη

Γιώργος Σιώζος: 26 νεκροψίες μέσα σε 3 μέρες έκανε ο ιατροδικαστής που πέθανε αιφνιδίως

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο