Λεωφόρος Ποσειδώνος: 800 παραβάσεις κόκκινου σημειώθηκαν σε μόλις ένα 24ωρο

Λεωφόρος Ποσειδώνος: 800 παραβάσεις κόκκινου σημειώθηκαν σε μόλις ένα 24ωρο

Διαφ.
Σοκάρουν τα ευρήματα που κατέγραψε η κάμερα στο φανάρι της Λεωφόρου Ποσειδώνος και Καλαμακίου, καθώς οι παραβάσεις στον κόκκινο σηματοδότη «άγγιξαν» τις ...

Σοκάρουν τα ευρήματα που κατέγραψε η κάμερα στο φανάρι της Λεωφόρου Ποσειδώνος και Καλαμακίου, καθώς οι παραβάσεις στον κόκκινο σηματοδότη «άγγιξαν» τις 800!

Σημειώνεται πως οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για την οδική ασφάλεια. Μάλιστα, στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα στο φανάρι, φαίνεται παραβίασή του ακόμα και από οδηγό λεωφορείου!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Κάμερες σε περισσότερες διασταυρώσεις

Δεδομένου ότι η παραβίαση του Ερυθρού σηματοδότη είναι η σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας η οποία συνήθως επιφέρει σοβαρά ατυχήματα ή δυστυχήματα ο Περιφερειάρχης Αττικής είναι αποφασισμένος σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, να επεκτείνει την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών σε πολλές διασταυρώσεις στις οποίες συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα συνέπεια παραβιάσεων του Ερυθρού σηματοδότη.

Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά ότι: «Εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια, παρεμβαίνουμε με στοχευμένες δράσεις και αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής ενώ ταυτόχρονα με κάθε τρόπο επενδύουμε στην πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στους πολίτες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική σε όλο το εύρος της Αττικής».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...