Άννα Μαρία Βέλλη: «Έτυχε να μην πεθάνω από τα χέρια κακοποιητικού συντρόφου μου»

Άννα Μαρία Βέλλη: «Έτυχε να μην πεθάνω από τα χέρια κακοποιητικού συντρόφου μου»

Διαφ.
«Στην πρώτη μου σχέση κακοποιήθηκα επειδή δεν ήθελα μόνιμο δεσμό και στη δεύτερη σχέση επειδή νόμιζε ότι τον απατάω» Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που με αφο...

Άννα Μαρία Βέλλη: «Έτυχε να μην πεθάνω από τα χέρια κακοποιητικού συντρόφου μου»
«Στην πρώτη μου σχέση κακοποιήθηκα επειδή δεν ήθελα μόνιμο δεσμό και στη δεύτερη σχέση επειδή νόμιζε ότι τον απατάω»

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο που προκάλεσε σοκ στην κοινωνία, βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για περιστατικά κακοποίησης τα οποία θα μπορούσαν να τους είχαν στοιχίσει την ίδια τους τη ζωή.
Η  Άννα Μαρία Βέλλη με ανάρτησή της στο Instagram περιγράφει ότι η ίδια έχει βρεθεί θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς δύο φορές στη ζωή της, κάνοντας έκκληση για σεβασμό στις γυναίκες που έχουν βιώσει τον τρόμο:

«Είναι πολλά τα βράδια που δεν έχω κοιμηθεί, που τριγυρνάνε σκέψεις στο μυαλό μου και που σκέφτομαι να μιλήσω για κάποια πράγματα. Ξέρω από προσωπικές μου εμπειρίες πόσο πιο δύσκολα είναι τέτοια σκηνικά, όταν έχεις υπάρξει ή είσαι ακόμα μέρος κακοποιητικών σχέσεων.

Δυστυχώς, το γνωρίζω πολύ καλά. Είμαι 31 και έχω βρεθεί στη ζωή μου σε δύο κακοποιητικές σχέσεις. Τις τελευταίες ημέρες, πέρα από το ότι αναβιώνω εκείνες τις στιγμές που είναι πολύ βαρύ ψυχολογικό φορτίο, γυρνάει στο μυαλό μου η σκέψη ότι ήμουν απλώς τυχερή» αναφέρει και προσθέτει ότι η ίδια είναι τυχερή που ζει:

«Η Γαρυφαλλιά δεν ήταν τυχερή, η Καρολάιν δεν ήταν τυχερή, εγώ ζω, αναπνέω και κάνω αυτό το βίντεο τώρα. Έτυχε να μην πεθάνω από τα χέρια κακοποιητικού συντρόφου μου. Και ξέρω πως πολλά κορίτσια έχουν περάσει ή περνούν τα ίδια. Δεν ξέρεις τι θα τύχει σε εσένα, δεν ξέρεις αν θα αναπνέεις ή όχι, όταν είσαι σε μια τέτοια σχέση.

Λέμε συνεχώς “φύγετε από κακοποιητικές σχέσεις” “μιλήστε για αυτές”, τι γίνεται όμως αν δεν προλάβεις να φύγεις, γίνεται ότι έγινε στη Φολέγανδρο, ότι έγινε με τον πιλότο και δεν είναι Ok να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Και σκέφτομαι ότι η αρχή πρέπει να γίνει από τη δικαιοσύνη. Σεβαστείτε τις γυναίκες που έχουμε επιβιώσει από τέτοιες καταστάσεις και το μόνο που φωλιάζει μέσα στην καρδιά μας είναι φόβος. Εγώ στην πρώτη μου σχέση κακοποιήθηκα επειδή δεν ήθελα μόνιμο δεσμό και στη δεύτερη σχέση επειδή νόμιζε ότι τον απατάω», τονίζει η Άννα Μαρία Βέλλη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AnnaMaria Velli (@amiyiami)

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...